sloppenwijk

Ola amigos,
Om centraal America maar eens af te sluiten want we zitten inmiddels op dit moment in een super de luxe  bus van Rio de janeiro naar Puerto Iguazu (watervalletjes in Argetinie).
Het enige nadeel aan deze reis is dat die 22 uur duurt en je daar ook nog eens $180 voor mag betalen,maar daar krijg je wel een bed , een kussentje en een dekentje voor.

Centraal  amerika was met 1 woord geweldig,van Guatemala tot Panama was goed te doen in 3 1/2 maand.In Guatemala is er het meeste te bezichtigen, redelijk  het goedkoopste en het gevaarlijkste.
Honduras met het mooie eiland roatan waar Sandra  haar duikbrevet heeft gehaald.
Als je ooit naar Nicaragua gaat dan moet je zeker naar de Corn islands gaan,echt wel de moeite waard.
Costa Rica :mooie parken,veel Amerikanen die daar een huisje willen bouwen om te rentenieren,
Alleen pokke duur voor de gemiddelde backpacker.
Panama zijn we een beetje doorheen geraced want we wilden een week eerder naar Miami en een week eerder naar Rio de Janeiro dus in Panama hebbben we op 2
plaatsen gecampeerd en gelukkig niet de paradise gardens in Boquete overgeslagen want dat was echt wel super met de baby luiaard(zie filmpjes)

Miama was toch wel weer lekker dat je niet met je rotzooi hoefde te schouwen.
We hebben daar voor 10 dagen een grote bak gehuurd en onze tassen daar in omgekiept,toch wel even lekker zonder die 18 kilo op je rug.
De eerste nacht hebben we gelijk een motelletje gepakt en de rest hebben we gratis gecampeerd in het Big Cypress  National Park tussen de krokodillen en slangen
Maar Miami is wel slecht voor je budget want we hebben hier echt asociaal geshopt.
Dus gauw maar weer weg daar en richting Rio.
We zatten in Rio in een favela (sloppewijk) en de views waren schitterend.We zatten op een berghelling dus kon je heel Rio zien.
En natuurlijk ga je Copacabana en Ipanema ook ff op reetveters checken maar dat viel wel ff tegen.
Er was een overschot aan Amerikaanse big mac buiken maar het strand was schitterend voor een strand in de stad dan.
Carnaval hebben we overgeslagen want dat is niet te betalen,de goedkoopste kamer wordt een 5 sterren resort.De rehearsels waren wel leuk om te zien maar niet zo indrukwekkend als met al die outfits ,veren en reetveters natuurlijk.En in Uruguay vieren ze het de hele maand dus daar gaan we ook ff kijken.

Dan maar weer verder en dan kom je na 22 uur in een bus toch uit bij de watervallen van Iguazu.
Ze liggen op de grens met Brazilie,paraguay en argetinie en bij die laatste zijn we wezen kijken.
Als ik iets indrukwekkend heb gevonden dan is dat dit wel:hoeveel water daar naar beneden stort is ongelofelijk en als je dan ook nog eens met een bootje eronder mag varen dat is echt kicke

Als je eens in de buurt bent dan zeker ff gaan kijken.

Met de samba danseressen op de achtergrond in een relax hostel met een zwembad van een half voetbalveld sluiten we al 4 maanden af.Nog ? te gaan.

buenas noche  Jeroen en sandra

Comments 1

celine 03-03-2009 12:57

Hey Sandra en Jeroen

Leuk om weer een verhaal te lezen, de filmpjes zijn echt grappig. Het is namelijk lang geleden dat ik jullie gezien heb, al weer 4 maanden!! Stuur ook nog even snel een mail.

Groetjes celine

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer