eerste week:Yosemite NP

Hoi Iedereen,

We zijn nu alweer een week onderweg en het gaat allemaal gesmeerd.

Het afscheid feest vonden we erg geslaagd, iedereen bedankt!! ook nog voor de sms-jes die we allemaal gekregen hebben.

Nu zitten we in Stinston beach, in de Bay area van San Francisco. Achter de computer van de bibliotheek. Net hebben we even aan het strand gezeten en zagen we in de verte walvissen! echt stoer!

Vanacht hebben we gekampeerd in Tamalpais NP, warmer dan Yosemite gelukkig. Gisteren hebben we daar echt een mooie wandeling met uitzicht op de bay area gedaan.

Gisternacht hebben we een nachtje aan lake Tahoe gekampeerd ook heel mooi, maar erg toeristisch.

De route naar lake Tahoe vanuit Yosemite NP was indrukwekkend, gelukkig was de Tioga pass open, want de eerste sneeuw zal nu snel vallen. We hebben in Yosemite 3 nachten gekampeerd. de eerste was het koudst, bijna vriespunt, maar we hebben goed geslapen en warme vuurtjes gestookt. Yosemite vonden we allebei geweldig, we waren doordeweeks dus was minder druk. De vallei is erg mooi en we stonden op een camping met alleen maar klimmers. We leerden daar van een Thais meisje dat El Capitan (de steile bergwand) een ultieme uitdaging voor veel klifbeklimmers is. Dat de meesten er rond de drie dagen over doen en daar dus op richeltjes slapen, of gewoon in hun harnas. en hun behoefte in zakjes doen. Afgelopen zondag heeft iemand het record geklommen in ong. 2 uur! We hebben de klimmers met de camera (gebruikt als verrekijker) kunnen volgen.

We hebben een mooie hike gedaan naar de Vernon Falls, een van de weinige watervallen met water op dit moment.

Helaas? geen beren gezien, maar die zitten er schijnbaar genoeg, al het eten en ook toiletspullen moeten in bearproof kisten. Wel heel veel eekhoorntjes... en herten.

Nu gaan we straks de huurauto weer inleveren en vliegen we naar Las Vegas, dat zal wel even wennen zijn, zo vanuit de wildernis....  maar we zien uit naar een lekkere douche en een zacht bedje. (de campings hadden geen douches....). Morgen naar de grand canyon, waar we twee nachten blijven en dan na nog een nachtje vegas weer terug naar san francisco...

groetjes Sandra & Jeroen

Foto's komen eraan!

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer